FTP eller FTPS? Skriv ut

• ftp, ftps, ftpes
  • 0

FTP står för File Transfer Protocol, FTPs står för File Transfer Protocol Secure, FTPes står för File Transfer Protocol Explicit Secure
Det är en osäker anslutning till servern för att överföra filer.

FTPs är det första försöket att göra ftp säker.
Den har idag blivit ersatt av ftpes.

FTPES etablerar en säker anslutning mot servern innan den skickar inloggning till servern. Så att allt är krypterat.

Våra servrar hanterar FTP och FTPES endast då FTPS har blivit ersatt av FTPES.

För att FTPes ska funka behöver man ett SSL certifikat Kontakta oss på 0526-66 066 om du vill att vi ska hjälpa dig med SSL :)